Ako zariadiť interiér modernej spálne?

31. mája 2013, minosko, Nezaradené

Aké sú dnes trendy v oblasti miesta kde trávime až 1/3 celého dňa – našej spálne

Mnohí sme sa už určite stretli so situáciou, kedy sme riešili ako si zariadiť našu spálňu. Či už úplne novú alebo len potrebujeme prerobiť starú, lebo nám už nevyhovuje a jej nábytok dostatočne neplní svoje funkcie. Pozeráme sa po novinkách ale je pravdou, že mnoho ľudí sa akoby bálo zmeny. Zmena však niekedy nemusí byť na škodu

Jednoduchosť a pocit voľnosti môžeme zažiť aj v našej spálni

V prvom rade sa zameriame asi na posteľ. Keďže v nej trávime takmer tretinu dňa, je jedným z najhlavnejších kusov nábytku. V poslednej dobe sa k nám dostáva trend vysokého spania, čo predstavuje kombinácia vysokej postele a vyššieho matraca, teda výšku cca 70cm od podlahy. Typickým druhom vysokých postelí sú masívne postele. Tieto postele aj keď majú robustnú konštrukciu pôsobia neskutočne pohodlne, štýlovo, elegantne a luxusne. Sú to dizajnovo prepracované moderné postele z tvrdých drevín, ktoré vďaka svojej konštrukcii umožňujú využiť aj priestor pod nimi v podobe zásuviek a odložiť tak práve nepotrebné veci. Predstavte si, že po náročnom dni vojdete do spálne, kde na vás doslova volá vaša pohodlná posteľ. Áno, pohodlie je jednou z najväčších výhod týchto postelí a ranné vstávanie už nebude trápením.

Aby ste dosiahli naozaj kvalitný spánok a oddych nestačí mať len kvalitnú posteľ, ktorá vám vydrží roky. Veľa záleží aj od kvality matraca, na ktorom spíte. V dnešnej dobe je ponuka matracov naozaj široká, či už sú to penové, pružinové, latexové, taštičkové… a vybrať si z nich nie je ľahké. Každý človek, každá postava a každá chrbtica si vyžaduje niečo iné a najlepší spôsob ako zistiť, čo je pre vás najlepšie, je poradiť sa s odborníkmi, ktorí vám pomôžu vybrať si doslova „matrac na mieru“. Veľmi dôležité je matrac aj vyskúšať, pretože rady a odporúčania priateľov a rodiny o tom, ktorý matrac je ten naj, nemusia vždy padnúť na úrodnú pôdu. Pohodlná a kvalitná posteľ s rovnako pohodlným a kvalitným matracom urobia z vášho spánku zážitok plný skutočného pokoja a oddychu.

Celkový dojem spálne nevytvára len nábytok, ale napríklad aj posteľná bielizeň, ktorú používame. Dnes sa nám núka veľa druhov posteľnej bielizne – bavlna, satén, bambus, hodváb alebo v poslednom čase veľmi moderná damašková posteľná bielizeň. Ide o najčastejšie jednofarebnú tkaninu so vzormi rôznych tvarov a veľkostí. Obliečky z tejto tkaniny majú nádych luxusu a elegancie, no pri tom sú veľmi cenovo dostupné. Každá žena určite ocení vlastnosti damašku, ako je elasticita, stálofarebnosť a vysoký lesk, ktoré jej zaručujú minimálnu starostlivosť ale úplnú spokojnosť. Je na každom z nás, ako si zariadi svoju spálňu. Či už to bude moderne, ako vystrihnuté z posledného čísla časopisu o bývaní alebo referujete radšej klasiku, myslite na to, že spálňa je miesto určené najmä pre oddych, pokoj a relax čomu by mal zodpovedať aj vybraný nábytok.